crazyloll@interia.pl

crazyloll@interia.pl

Kucharz
[Przepisów: 10]

szarlotka z różowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepiej smakuje na ciepło z lodami i czekoladą !

szarlotka z różowym kremem

Składniki:

szarlotka z różowym kremem

 

  • 3 szkl. mąki
  • 1 margaryna
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kg jakłek
  • 1/2 szl. cukru
  • 1 kisiel wiśniowy
  • 5 białek
  • 1/2 szl. cukru
  • 1 kisiel wiśniowy

 

Sposób przygotowania:

szarlotka z różowym kremem
3 szkl. mąki ,1 margaryna ,5 żółtek ,2 łyżeczki proszku do pieczenia z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto , następnie uformować z niego kule i włożyć an godzinę do lodówki. Odciąć 2/3 ciasta , rozałkować i rozłożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. jabłka obrać i drobno pokroić i kilka minut smażyć, po czym wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym i rozsmarować na placku. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i kisiel i jeszcze chwile ubijać, Rozłożyć masę na jabłkach. Pozostałe ciasto rozwałkować i przykryć nim jabłka. Piec 40 minut

Tagi:

szarlotka