Sposób przygotowania:
szaszłyk ze śliwkami
Kiełbasę umyć pod bieżącą wodą i pokroić na 20 kawałków.
Cebulę obrać, pokroić na 20 plastrów. Siwki umyć, usunąć pestki. Na szpadelki nabijać na przemian kiełbasę, cebulę, śliwki.
Rozgrzać olej na patelni układać przygotowane szaszłyki jeden obok drugiego i smażyć obracając je ze wszystkich stron.
Szaszłyki można też piec na grillu. Podawać z pieczywem razowym
Cebulę obrać, pokroić na 20 plastrów. Siwki umyć, usunąć pestki. Na szpadelki nabijać na przemian kiełbasę, cebulę, śliwki.
Rozgrzać olej na patelni układać przygotowane szaszłyki jeden obok drugiego i smażyć obracając je ze wszystkich stron.
Szaszłyki można też piec na grillu. Podawać z pieczywem razowym