iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rewelacyjny pomysł na majowe grillowanie, czyli szaszłyk ze szczupaka i pieczarek.

Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek

Składniki:

Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek
Szczupaka jeżeli mamy świeżego skrobiemy z łusek , usuwamy wnętrzności i na koniec filetujemy. Kroimy mięso w kostki kropimy oliwą posypujemy przyprawą uniwersalna i odstawiamy na ok 20 min. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w duże kawałki. Patyczki na których będziemy robić szaszłyki moczymy wodzie. Na mokre patyczki nakładamy kawałek pieczarki i kostki ryby , zakończamy pieczarka ale już mniejszą. Układamy na tacce do pieczenia i grillujemy. W połowie pieczenia posypujemy szaszłyki suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem.

Tagi:

przyprawy