Sposób przygotowania:
Szaszłyki z pieczarkami, cukinią i kiełbasą
Pieczarki oczyszczam i podsmażam 10 minut na oliwie. Ogórka obieram. Kiełbasę, cukinię oraz ogórka kroję w plasterki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję na ćwiartki.
Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie pieczarki, paprykę, cebulę, cukinię oraz ogórka. Przygotowane szaszłyki skrapiam olejem, oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Grilluję po około 10 minut z każdej strony.
Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie pieczarki, paprykę, cebulę, cukinię oraz ogórka. Przygotowane szaszłyki skrapiam olejem, oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Grilluję po około 10 minut z każdej strony.