Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Szaszłyki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trochę lata w środku zimy :)

Szaszłyki drobiowe

Składniki:

Szaszłyki drobiowe

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 papryki (kolorowe wyglądają najlepiej)
  • 4 cebule
  • 10-12 pieczarek
  • Przyprawa do grilla
  • 4 łyżki oleju
  • Patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Szaszłyki drobiowe
Każdy składnik (oprócz oleju i patyczków ;)) kroimy w kostkę / paski - w zależności od sytuacji - zależy nam na tym, aby nie były to zbyt małe cząstki, bo będą się rozpadać w czasie nakłuwania oraz, żeby nie były zbyt duże, bo zależy nam aby szaszłyki były kolorowe i wyglądały apetycznie. Pokrojone składniki wrzucamy do miski, wlewamy 3 łyżki oleju i wsypujemy przyprawę, wszystko mieszamy. Później nakłuwamy na patyki, na zmianę, nie ma znaczenia czy papryka będzie pierwsza czy ostatnia :) Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i układamy na blasze posmarowanej olejem, pieczemy ok. godziny. Smacznego !