Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowo-warzywne Eli
Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć sos sojowy,olej,ocet jabłkowy,przyprawę do kurczaka,paprykę i czosnek. Marynatą zalać kurczaka,wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny. Paprykę umyć,usunąć szypółkę i nasiona a miąższ pokroić w kostkę podobną wielkością do mięsa. Pieczarki oczyścić. Cebulki obrać i pokroić na ćwiartki. Ogórek umyć i pokroić razem ze skórką w grubsze plastry. Mięso wyjąć z lodówki. Na dwa patyki do szaszłyków nadziewać kurczaka,cebulę,paprykę,pieczarkę,ogórek i tak dalej,na końcu kurczaka. Tak samo nadziewać resztę szaszłyków. Gotowe szaszłyki posmarować pozostałą marynatą i odstawić na 30 minut. Szaszłyki położyć narozgrzany ruszt grilla i opiekać z każdej strony po około 5 minut,aż się zrumienią. Smacznego!