Sposób przygotowania:
Jaglano-ryż z pieczarkami i szynką szwarcwaldzką
1) Ryż i kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Na patelni rozgrzewamy olej. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię, posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową i czosnkiem niedźwiedzim, podsmażamy.
3) Szynkę szwarcwaldzką kroimy w kostkę, dorzucamy do pieczarek i posypujemy papryką słodką mieloną.
4) Świeży koperek myjemy, siekamy i wrzucamy na patelnię do reszty składników.
5) Na koniec dodajemy ryż i kaszę jaglaną oraz posiekany koperek. Wszystko ze sobą łączymy, posypujemy pieprzem ziołowym i gotowe.
2) Na patelni rozgrzewamy olej. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię, posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową i czosnkiem niedźwiedzim, podsmażamy.
3) Szynkę szwarcwaldzką kroimy w kostkę, dorzucamy do pieczarek i posypujemy papryką słodką mieloną.
4) Świeży koperek myjemy, siekamy i wrzucamy na patelnię do reszty składników.
5) Na koniec dodajemy ryż i kaszę jaglaną oraz posiekany koperek. Wszystko ze sobą łączymy, posypujemy pieprzem ziołowym i gotowe.