Szaszłyki - kuleczki na patykach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z wykorzystaniem Pomysł Na Kotlety Mielone Winiar

Szaszłyki - kuleczki na patykach

Składniki:

Szaszłyki - kuleczki na patykach

 

  • 1 POMYSŁ NA Kotlety Mielone
  • 1 łyżeczka Przyprawy do zup, sosów, sałatek
  • 500 g mielonego mięsa
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju
  • 60 g boczku wędzonego w plastrach

Sposób przygotowania:

Szaszłyki - kuleczki na patykach
Mięso połączyć z Pomysłem na kotlety mielone, musztardą, jajkiem i natką pietruszki, doprawić Przyprawą do zup i dokładnie wyrobić. Uformować 20 klopsików. Boczek pokroić na plastry 2 x 2cm. Patyczki posmarować olejem i nadziewać na przemian klopsiki i boczek. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie lub nagrzanym piekarniku i piec 10-15 minut.



Liczba porcji: 4

Kalorie w 1 porcji: 537 kcal

Przygotowanie: 10 min.

Czas oczekiwania: 10-15 minut.