gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Szaszłyki paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo dobre szaszłyki, które warto zrobić, ponieważ papryka, w sezonie jest bardzo dobra i zdrowa. Polecam.

Szaszłyki paprykowe Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Szaszłyki paprykowe

 

  • 20 dag schabu
  • 20 dag kiełbasy śląskiej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule
  • odrobina soli
  • 4 patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Szaszłyki paprykowe
Schab kroimy w niedużą kostkę, kiełbasę w małe kawałki, kolejno papryki w paski (około 1 cm) oraz cebule w krążki.

Na patyczki nabijamy kolejno paprykę żółtą, kawałek schabu, paprykę czerwoną, krążek cebuli, kawałek kiełbasy oraz paprykę zieloną i tak do końca patyczka. Nabijamy kolejno na wszystkie patyczki. Delikatnie solimy i układamy na tackę do grilla lekko polaną olejem.

Pieczemy na grillu około 25 min.
Szaszłyki paprykowe
Najpierw stroimy sobie wszystkie potrzebne składniki
Szaszłyki paprykowe
Następnie kroimy w dość duże kawałki, jak podano w przepisie
Szaszłyki paprykowe
Każdy składnik kilkakrotnie nabijamy na patyczki
Szaszłyki paprykowe
Układamy na polanej olejem tacce na grilla
Szaszłyki paprykowe
Wkłądamy na grilla
Szaszłyki paprykowe
Szaszłyki paprykowe- z papryką i nie tylko
Szaszłyki paprykowe
Szaszłyki paprykowe- z papryką i nie tylko
Szaszłyki paprykowe
Szaszłyki paprykowe- z papryką i nie tylko