Sposób przygotowania:
Szaszłyki paprykowe
Schab kroimy w niedużą kostkę, kiełbasę w małe kawałki, kolejno papryki w paski (około 1 cm) oraz cebule w krążki.
Na patyczki nabijamy kolejno paprykę żółtą, kawałek schabu, paprykę czerwoną, krążek cebuli, kawałek kiełbasy oraz paprykę zieloną i tak do końca patyczka. Nabijamy kolejno na wszystkie patyczki. Delikatnie solimy i układamy na tackę do grilla lekko polaną olejem.
Pieczemy na grillu około 25 min.
Na patyczki nabijamy kolejno paprykę żółtą, kawałek schabu, paprykę czerwoną, krążek cebuli, kawałek kiełbasy oraz paprykę zieloną i tak do końca patyczka. Nabijamy kolejno na wszystkie patyczki. Delikatnie solimy i układamy na tackę do grilla lekko polaną olejem.
Pieczemy na grillu około 25 min.