Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne
1. Warzywa myjemy, Ziemniaki, cebulę, cukienie obieramy, z papryki usuwamy gniazda nasienne. Warzywa kroimy w sredniej wielkosci kostkę. następnie kolejną nadziewamy je na patyczki.
2. Przyotowane szaszłyki układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 30 minut, co jakis czas sprawdzamy czy sa miekkie.
3. W tym czasie gotujemy brazowy ryz (ok. 2 łyżmi na osobę). Gdy będzie miękki odcedzamy, mieszamy z posiekanym koperkiem. Filiżankę przelewamy zimna wodą, ukadamy ryż, ubijamy i robimy z niego "babki". Wykładamy n atalerze z szaszłykami.
2. Przyotowane szaszłyki układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 30 minut, co jakis czas sprawdzamy czy sa miekkie.
3. W tym czasie gotujemy brazowy ryz (ok. 2 łyżmi na osobę). Gdy będzie miękki odcedzamy, mieszamy z posiekanym koperkiem. Filiżankę przelewamy zimna wodą, ukadamy ryż, ubijamy i robimy z niego "babki". Wykładamy n atalerze z szaszłykami.