Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne
Wszystkie warzywa myjemy, oczyszczamy paprykę, pieczarki i cebulę. Jeżeli cukinie są małe to kroimy je na grubsze plasterki, jeśli duże to na małe kawałki ( usuwając pestki ). Z patisona również usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Małe pieczarki pozostawiamy w całości, duże kroimy na połówki lub ćwiartki. Cebulki najlepsze są małe, bo wtedy można je zostawić w całości. Duże cebule kroimy na połówki lub ćwiartki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Najlepiej kroić wszystkie warzywa na mniej-więcej równe kawałki. Warzywa nabijamy na drewniane patyczki. Z podanych składników przyrządzamy marynatę, którą polewamy gotowe szaszłyki. Najlepiej żeby poleżały w marynacie co najmniej godzinę. Szaszłyki grillujemy kilkanaście minut przewracając je co jakiś czas na drugą stronę. Upieczone szaszłyki podajemy z sosem czosnkowym lub pomidorowym oraz z pieczywem. SMACZNEGO :)