Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywno serowe
Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Ogórek obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Paprykę kroimy na kawałki.
Ser żółty kroimy w paski. Na patyczki od szaszłyków nakłuwamy połówkę pomidora, kulkę mozzarelli, kawałek papryki, ogórek, poskładany w kostkę ser żółty i ponownie pomidor, mozzarellę, paprykę ogórek, ser żółty i kończymy pomidorem.
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, posypujemy talerz, na którym następnie układamy szaszłyki. Podajemy jako dodatek do obiadu zamiast surówki.
Ser żółty kroimy w paski. Na patyczki od szaszłyków nakłuwamy połówkę pomidora, kulkę mozzarelli, kawałek papryki, ogórek, poskładany w kostkę ser żółty i ponownie pomidor, mozzarellę, paprykę ogórek, ser żółty i kończymy pomidorem.
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, posypujemy talerz, na którym następnie układamy szaszłyki. Podajemy jako dodatek do obiadu zamiast surówki.