Sposób przygotowania:
szaszłyki wg laluni
1- Szynkę 1 kg kroimy na małe kawałeczki 2- Do miseczki wkruszamy 2 kostki rosołu wołowego knorr i zalewamy oliwa z oliwek 1 szklanka oliwy mieszamy aby się rozpuścił rosół wkładamy mięso do tej marynaty i trzymamy 1 godzinę 3- Pół kilo pieczarek myjemy i kroimy w grubsze plastry 4papryke czerwoną kroimy w kawałki do nadziania oraz cebule w talarki 2 duże cebule 10 patyczków do szaszłyków 5- Nadziewamy patyczki mieso pieczarki papryka cebula tak na przemian 6- do natłuszczonej formy żaroodpornej wlewamy odrobine oleju i wkłądamy szaszłyki marynata która nam zostanie polewamy szaszłyki wkłądamy do pieca na 180 stopni zapiekamy około 1,1/2 godziny przewracając od zcasu do zcasu aby nam sie nie spiekło mięsko smacznego