Sposób przygotowania:
Żurek z kiełbaską i jajkiem
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku.
Całość zalewamy wodą ok 3,5 litra. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Dodajemy czosnek i przyprawy. Gotujemy ok 15 minut, po tym czasie dodajemy zakwas i zioła, chwilę gotujemy.
Kiełbaskę kroimy w plasterki i podsmażamy. Podajemy z kiełbaską i jajkami i ugotowanymi na twardo. Smacznego.
Całość zalewamy wodą ok 3,5 litra. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Dodajemy czosnek i przyprawy. Gotujemy ok 15 minut, po tym czasie dodajemy zakwas i zioła, chwilę gotujemy.
Kiełbaskę kroimy w plasterki i podsmażamy. Podajemy z kiełbaską i jajkami i ugotowanymi na twardo. Smacznego.
Magdalena88
SylaUla
niezły kąsek
gosiapiotrek23