Sposób przygotowania:
Szaszłyki z brokułów
Filety umyj i rozbij cienko. Oprósz solą i pieprzem.Na mięso połóż plastry szynki i żółtego sera.
Brokuły oczyść. Obgotuj w osolonej wodzie.
Następnie podziel na różyczki.
Brokuły ułóż na mięsie. Zwiń w roladę i obwiąż nicią kuchenną.
Smaż na rozgrzanym oleju, często obracaj.
Podlej wodą i duś na małym ogniu 10min.
Roladki pokrój w plastry. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków.
Brokuły oczyść. Obgotuj w osolonej wodzie.
Następnie podziel na różyczki.
Brokuły ułóż na mięsie. Zwiń w roladę i obwiąż nicią kuchenną.
Smaż na rozgrzanym oleju, często obracaj.
Podlej wodą i duś na małym ogniu 10min.
Roladki pokrój w plastry. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków.