evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Szaszłyki z indyka wg Evity

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Łatwe w przygotowaniu i smaczne :)

Szaszłyki z indyka wg Evity Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szaszłyki z indyka wg Evity

 

  • 4 sznycle z indyka (około 400g)
  • 1 mała gałązka rozmaryn
  • 1 łyżeczka przyprawa do kurczaka (np.złocista)
  • 1 łyżeczka czosnek granulowany
  • sól morska,pieprz kolorowy (wg.uznania)
  • 2 łyzki olej

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z indyka wg Evity
Umyte i osuszone sznycle kroimy na paski około 1cm do 1,5cm. Przekładamy do miski.Dodajemy czosnek,przyprawę do kurczaka,sól,pieprz oraz igiełki (listki) rozmarynu,całość polewamy olejem i mieszamy. Wkładamy do lodówki na 1h. Po tym czasie wyjmujemy mięso i nabijamy na patyczki tworząc tak zwanego węża.Gotowe układamy na kratce od piekarnika i pieczemy w 180*C (grzanie-góra,druga półka od góry) przez 20 minut od czasu do czasu przekręcając. Gotowe szaszłyki podajemy np. z ulubionym sosem i dodatkami :)
Szaszłyki z indyka wg Evity
Umyte i osuszone sznycle kroimy na paski około 1cm do 1,5cm.
Szaszłyki z indyka wg Evity
Przekładamy do miski.Dodajemy czosnek,przyprawę do kurczaka,sól,pieprz oraz igiełki (listki) rozmarynu,całość polewamy olejem i mieszamy. Wkładamy do lodówki na 1h.
Szaszłyki z indyka wg Evity
Po tym czasie wyjmujemy mięso i nabijamy na patyczki tworząć tak zwanego węża.Gotowe układamy na kratce od piekarnika i pieczemy w 180*C (grzanie-góra,druga półka od góry) przez 20 minut od czasu do czasu przekręcając.