WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczne szaszłyki nie tylko na grilla. Z aromatycznego mięsa z piersi indyka z marynowaną cebulką i czerwoną papryka.

Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką

 

  • 1 pierś z indyka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki marynaty ziołowej
  • 1 słoik marynowanej cebulki
  • 2 czerwone papryki

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką
Mięso z piersi indyka kroimy w kostkę. Marynatę ziołową mieszamy z olejem i nacieramy nią mięso. Odstawiamy na noc do lodówki. Marynowaną cebulkę odcedzamy z zalewy, a czerwoną paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w spore kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno kawałki mięsa, papryki i małe cebulki. Grillujemy, aż mięso będzie odpowiednio miękkie, lub zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach ok 30 minut. 
Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką
Mięso z indyka kroimy i marynujemy w przyprawach.
Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką
Marynowaną cebulkę dokładnie odcedzamy z zalewy.
Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką
Czerwoną paprykę kroimy na spore kawałki.
Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką
Na patyczki nadziewamy mieso, paprykę i cebulki.