Sposób przygotowania:
Ogniste szaszłyki z sosem meksykańskim
Mięso z indyka kroimy w dość grubą kostkę, boczek w plastry. Indyka wykładamy do miski dodajemy 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka, dodajemy 1 łyżkę oliwy, dokładnie mieszamy i zostawiamy na 30 minut. Z obu papryk usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę i pieczarki kroimy w plasterki. Gdy mięso się zamarynowało nabijamy wszystkie składniki na szaszłykowe patyczki, na przemiennie w kolejności dowolnej. Wychodzi z tej ilości 6 dużych szaszłyków. Rozgrzewamy na patelni grillowej 1 łyżkę oliwy i układamy na patelni szaszłyki, obsmażamy je z każdej strony po 2-3 minuty, następnie przykrywamy pokrywką by warzywa puściły soki i dusimy z każdej strony po ok. 5 minut, aż płyny odparują. W między czasie przygotowujemy sos meksykański: do miseczki wlewamy 4 łyżki doku pomidorowego, 5 łyżek keczupu pikantnego i opakowanie mieszanki do sosu, dokładnie mieszamy składniki za pomocą trzepaczki. Gotowe szaszłyki wykładamy na duży półmisek, obok stawiamy sos w miseczce. Podajemy z bułkami. Każdy nakłada sobie szaszłyki na talerz i robi kleksy z sosu meksykańskiego