Sposób przygotowania:
Szaszłyki z indyka z rukolą
Rukolę umyć, osuszyć, usunąć zgrubienia. Pieczarki oczyścić, podzielić na ćwiartki. Szynkę pokroić w 16 cienkich paseczków.
Sznycle z indyka podzielić wzdłuż na pół, lekko przyprawić solą i pieprzem. Na każdym paseczku umieścić 1 listek rukoli i kawałek pieczarki. Sznycel zwinąć w rulonik, nadziać na szpilkę do szaszłyków. Piekarnik rozgrzać do temp 250stC.
Przygotować marynatę: 3 łyżki oleju wymieszać z solą i słodką papryka. Przygotowaną mieszanką posmarować szaszłyki. Następnie piec 4 do 5 minut ze wszystkich stron.
Pomidory umyć, oczyścić, pokroić na cienkie cząstki. Przełożyć z rukolą na talerz. Skropić octem owocowym i pozostałym olejem. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z szaszłykami.
Sznycle z indyka podzielić wzdłuż na pół, lekko przyprawić solą i pieprzem. Na każdym paseczku umieścić 1 listek rukoli i kawałek pieczarki. Sznycel zwinąć w rulonik, nadziać na szpilkę do szaszłyków. Piekarnik rozgrzać do temp 250stC.
Przygotować marynatę: 3 łyżki oleju wymieszać z solą i słodką papryka. Przygotowaną mieszanką posmarować szaszłyki. Następnie piec 4 do 5 minut ze wszystkich stron.
Pomidory umyć, oczyścić, pokroić na cienkie cząstki. Przełożyć z rukolą na talerz. Skropić octem owocowym i pozostałym olejem. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z szaszłykami.