Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kabanosów jalapeno i sera żółtego
Kabanosy,pokroić na kawałki,papryczki ostre przekroić na pół, oczyścić z nasion i ogonków oraz opłukać I strzepnąć z nich wodę. Ser żółty w kostce pokroić na mniejsze kawałki oraz obtoczyć w jaju i sezamie. Wszystko to nadziewać na szpikulce lub długie drewniane patyki, które przedtem zanurzyć we wrzątku, co zapobiega ich spaleniu. Szaszłyki ułożyć na tackach aluminiowych i posypać przyprawą do grilla. Samego grilla rozpalić na pół godziny przed opiekaniem, używając węgla drzewnego. Potem ułożyć tacki ze szaszłykami na ruszcie i opiekać przez 20 min. przewracając je szczypcami na drugą stronę. Gdy się dobrze składniki przypieczą, przełożyć je szczypcami na talerz oraz kłaść następnie potrawy. Spożywać danie z sałatkami i sosami do griilowych potraw.