Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczaka
Piersi pokroić w kostkę, podzielić na dwie części. Jedną część wymieszać z jogurtem zmieszanym z curry i czosnkiem, drugą zaś zmieszać z papryką i czosnkiem. Pozostawić na 1/2 godziny.
Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w kostkę, pieczarki jeśli małe, w całości, a duże przekroić na pół.
Na szpadki nabijamy kolejno: paprykę, mięso w curry, cebulę, mięso w papryce, pieczarkę, paprykę. Powtarzać kilka razy, kończąc papryką.
Szaszłyki podsmażyć na złoty kolor na patelni, a następnie dopiec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok.10 minut.
Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w kostkę, pieczarki jeśli małe, w całości, a duże przekroić na pół.
Na szpadki nabijamy kolejno: paprykę, mięso w curry, cebulę, mięso w papryce, pieczarkę, paprykę. Powtarzać kilka razy, kończąc papryką.
Szaszłyki podsmażyć na złoty kolor na patelni, a następnie dopiec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok.10 minut.
ewaelzbieta
grazka
wedith1
iwi69
misia53
Justysia12040