Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiemWarzywa
Pieczarki myjemy. Oddzielamy główki od nogi. Główki kroimy albo na cztery albo na dwa(zależy od wielkości). Paprykę kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w cząstki tak aby się nie rozwalały po nabiciu na patyczek.
Mięso
Do pojemnika z zamknięciem wlewamy olej, dodajemy pokrojonego w dużą kostkę kurczaka. Czosnek kroimy na cztery części i dodajemy do marynaty. Cebulę kroimy w piórka i również dorzucamy do marynaty. Dodajemy przyprawę do mięsa na grilla i mieszamy wszystko. Wkładamy mięso da lodówki na 2-3 godziny.
Składanie szaszłyków
Patyczki namaczamy w wodzie. Nabijamy warzywa i mięso na patyczki do szaszłyków w zależności od naszych upodobań. Pieczemy na grillu.