Sposób przygotowania:
Grillowany kurczak z pomidorowym masłem
Filety myjemy, osuszamy. Każdy oprószamy sola i pieprzem. Przekładamy do miski – dodajemy oliwę, posiekaną szałwię i przeciśnięty przez praskę czosnek – mieszamy. Kurczaka marynujemy minimum 2 godziny najlepiej przez całą noc.
Masło przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane drobno oregano, pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i miksujemy wszystko na jednolita masę. Masło doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Masło wykładamy na folie spożywczą zwijamy w cukiereczka i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki.
Grilla rozgrzewamy i grillujemy na nim zamarynowanego kurczaka po 7-10 minut z każdej strony. Gotowego kurczaka przekładamy na talerz. Masło kroimy w plasterki i układamy na każdym kawałku mięsa, serwujemy od razu z grillowanym pieczywem lub ziemniakami, smacznego.
Masło przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane drobno oregano, pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i miksujemy wszystko na jednolita masę. Masło doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Masło wykładamy na folie spożywczą zwijamy w cukiereczka i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki.
Grilla rozgrzewamy i grillujemy na nim zamarynowanego kurczaka po 7-10 minut z każdej strony. Gotowego kurczaka przekładamy na talerz. Masło kroimy w plasterki i układamy na każdym kawałku mięsa, serwujemy od razu z grillowanym pieczywem lub ziemniakami, smacznego.
Jagodowa
Magdalena88
Igraszki Losu
Igraszki Losu
Magdalena88 napisał(a):