Sposób przygotowania:
Szaszłyki z łososia na grillu
Filety opłukać, osuszyć ściereczką i pokroić na kawałki, usunąć ewentualnie ości. Wino wymieszać z sokiem cytrynowym, sosem sojowym, solą i pieprzem. Zalać kawałki łososia i marynować 1 godzinę. Cukinię umyć, oczyścić i pokroić na plastry grubości0,5cm. Pieczarki oczyścić i umyć. Większe kapelusze pokroić na pół. Łososia wyjąć z marynaty i osuszyć ściereczką. Kawałki ryby, plastry cukinii i pieczarki nadziewać na przemian na drewniane pałeczki do szaszłyków. Posypać lekko solą i pieprzem. Masło czosnkowe położyć na blachę wyłożona folią aluminiową i rozpuścić powoli na grillu. Szaszłyki położyć na maśle i grillować około 10 minut, od czasu do czasu przewracając.
Jojo