marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Szaszłyki z łososia,papryki i mozarellek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przysmaki grillowe są ciągle na fali,więc pomysłów na na nie brak.Łosoś w tym jest głównym składnikiem pośród innych i nie traci przy tym na smaku.

Szaszłyki z łososia,papryki i mozarellek

Składniki:

Szaszłyki z łososia,papryki i mozarellek

 

  • 3 opakowania łososia mrożonego na grilla,
  • 4 opakowania mozarellek w zalewie,
  • 2 średnie papryki kolorowe,
  • marynata cytrynowo-ziołowa:
  • oliwa z oliwek,
  • sok ze świeżej cytryny,
  • po szczypcie różnych ziół,np.szałwia,tymianek,oregano,
  • przyprawa do grilla"Kamis".
  • oraz tacki aluminiowe na grilla.

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z łososia,papryki i mozarellek
Łososia mrożonego po rozmrożeniu wypakować i sporządzić marynatę do niego z ziól suszonych lub świeżych, soku z cytryny, oliwy i przyprawy do grilla, po czym obtoczyć rybę w marynacie. Podzielić ją na kawałki i nabić na metalowe lub drewniane szpadki wraz z serkami i pokrojonymi paprykami z patyków z waty cukrowej. Aby się nie przypalały, należy je zamoczyć we wrzątku. grill rozpalić pół godziny wcześniej. Na ruszcie ułożyć tacki aluminiowe i na nich kłaść szaszłyki. Grillować z 20-25 min. Gotowe zdjąć z tacek i podawać z sosami i opiekanymi kartofelkami.