Sposób przygotowania:
Szaszłyki z łososia i ananasa na sałatce owocowej
Z łososia usunąć skórę i ości (jeżeli pozostały). Pokroić w kawałki o szerokości około 2 cm. Do miseczki wycisnąć sok z pomarańczy, dodać posiekaną papryczkę chilli, miód i musztardę. Wymieszać. Włożyć kawałki łososia. Odstawić na co najmniej 15 minut do lodówki.Rukolę i porwaną na kawałki botwinkę ułożyć na talerzu. Mango obrać ze skórki (pozostałe owoce mogą pozostać ze skórką). Wszystkie owoce pokroić w mniejsze kawałki i ułożyć na sałacie. Dorzucić porwaną w kawałki mozzarellę i listki mięty. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nabijać na przemian łososia i ananasa, zaczynając i kończąc kawałkiem ananasa. Oprószyć świeżo mieloną solą morską. Grillować po około 2-3 minuty z każdej strony, tak aby łosoś nie był surowy (nie zbyt długo, aby nie wysuszyć ryby). Sałatę z owocami polać sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, soku z cytryny, musztardy i miodu. Na sałacie ułożyć gotowe szaszłyki i podawać. Smacznego :)