migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1176]

Szaszłyki z pikantnym łososiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Tym razem szaszłyczki z pikantnym łososiem, papryczką i ananasem. Bardzo smakowite połączenie. Polecam!

Szaszłyki z pikantnym łososiem

Składniki:

Szaszłyki z pikantnym łososiem

 

  • 400 g filetu łososia bez skóry
  • 4 plastry świeżego ananasa
  • 1 duża papryka (lub po kawałku papryk o różnych kolorach)
  • 2 łyżki czosnkowego sosu chili TaoTao
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z pikantnym łososiem
Filet z ryby pokroić w dużą kostkę . Sos czosnkowy dokładnie wymieszać z olejem i dodać pokrojonego łososia. Dokładnie wymieszać, odstawić na minimum 1 godzinkę a najlepiej na noc do lodówki. Paprykę i ananasapokroić na kawałki o podobnej wielkości do łososia. Następnie na patyczki nadziewać kawałki zamarynowanego łososia,ananasa i papryki, według własnego upodobania. Tak zrobione szaszłyki można ugrillować, upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni grillowej.