dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Szaszłyki z ryby morskiej z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne na grilla, niskokaloryczne szaszłyki...

Szaszłyki z ryby morskiej z pomidorami

Składniki:

Szaszłyki z ryby morskiej z pomidorami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z ryby morskiej z pomidorami
Cebulę obrać i drobno posiekać. Natkę opłukać i drobno posiekać. Cebulę i natkę połączyć z olejem, sokiem z cytryny i pokruszonymi liśćmi laurowymi. Doprawić. Przygotować sos: posiekać pietruszkę i połączyć z oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny, doprawić.
Filety umyć, osuszyć, pokroić w gruba kostkę, włożyć do marynaty na 2 godziny, a następnie osączyć. Warzywa umyć. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego. Pomidory, pieczarki i paprykę pokroić w większą kostkę. Rybę nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami. Piec na grillu, często obracając. Gotowe szaszłyki polać sosem.