Sposób przygotowania:
Szaszłyki z ryby morskiej z pomidorami
Cebulę obrać i drobno posiekać. Natkę opłukać i drobno posiekać. Cebulę i natkę połączyć z olejem, sokiem z cytryny i pokruszonymi liśćmi laurowymi. Doprawić. Przygotować sos: posiekać pietruszkę i połączyć z oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny, doprawić.
Filety umyć, osuszyć, pokroić w gruba kostkę, włożyć do marynaty na 2 godziny, a następnie osączyć. Warzywa umyć. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego. Pomidory, pieczarki i paprykę pokroić w większą kostkę. Rybę nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami. Piec na grillu, często obracając. Gotowe szaszłyki polać sosem.
Filety umyć, osuszyć, pokroić w gruba kostkę, włożyć do marynaty na 2 godziny, a następnie osączyć. Warzywa umyć. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego. Pomidory, pieczarki i paprykę pokroić w większą kostkę. Rybę nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami. Piec na grillu, często obracając. Gotowe szaszłyki polać sosem.