joasia0007

joasia0007

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Szczupak z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szczupak z boczkiem - idealny na niedzielny obiad.

Szczupak z boczkiem

Składniki:

Szczupak z boczkiem

 

  • Szczupak (ok. 2 kg)
  • 200 gramów surowego boczku (niewędzonego)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szczupak z boczkiem
Surowy, niewędzony boczek pokroić w drobne plasterki. Z wypatroszonego szczupaka usuwamy łuski, skrzela orz płetwy. Kładziemy go na desce i opruszamy dokładnie solą i pieprzem. Następnie obwijamy szczupaka plastrami boczku. Umieszczamy rybę w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 40 minut.