Sposób przygotowania:
Sznycel wieprzowy pod jajeczno - serową kołderką
► Steki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie przykryć folią spożywczą i delikatnie rozklepać. Wierzch mięsa z obu stron ponacinać ostrym nożem w grubą kratkę.
► Mieszanka przypraw: w szklanym naczyniu wymieszać sól z pieprzem, dodać oregano i wlać olej. Wszystko razem dobrze wymieszać.
► Masa jajeczno-serowa: ugotowane na twardo jajka i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
► Do naczynia z mieszanką z przyprawami włożyć, natrzeć i wymieszać steki wieprzowe. Następnie mięso rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch każdego steka obłożyć masą jajeczno - serową. Blachę do pieczenia z mięsem wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać przez około 40 minut w 180C / Dolne żródło ciepła /. Ostatnie 5 minut w 200C / Grill - Górne żródło ciepła z Termoobiegiem /.
► Mieszanka przypraw: w szklanym naczyniu wymieszać sól z pieprzem, dodać oregano i wlać olej. Wszystko razem dobrze wymieszać.
► Masa jajeczno-serowa: ugotowane na twardo jajka i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
► Do naczynia z mieszanką z przyprawami włożyć, natrzeć i wymieszać steki wieprzowe. Następnie mięso rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch każdego steka obłożyć masą jajeczno - serową. Blachę do pieczenia z mięsem wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać przez około 40 minut w 180C / Dolne żródło ciepła /. Ostatnie 5 minut w 200C / Grill - Górne żródło ciepła z Termoobiegiem /.