Sposób przygotowania:
Sznycelki z jabłkiem i ziemniaczkiemEtap 1
Jabłka upiec w piekarniku, ochłodzić i oddzielić miąższ od reszty owocu, rozdrobnić widelcem.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ubić. Mięso zmielić w maszynce.
Etap 2
Do mięsa, ziemniaków i jabłek dodać jajka, posiekana cebulkę, a także resztę przypraw dobierają ich proporcje wg uznania.
Należy pamiętać, że można dodać więcej majeranku, ponieważ doskonale komponuje się on z jabłkami i mięsem.
Etap 3
Następnie należy dokładnie wyrobić masę na sznycelki.
Etap 4
Formować małe zgrabne sznycelki i obtaczać w mące.
Etap 5
I smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Wyśmienicie smakują solo, a także z dowolna surówką.