Sposób przygotowania:
Sznycelek z maślakami
Łopatkę mielimy na małych oczkach. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy na masełku i dodajemy do mięsa. Bułkę tarta mieszamy z zimna wodą - ma się utworzyć papka. Papke dodajemy do mięsa.
Dodajemy jajko, doprawiamy , pieprzem i solą do smaku. formujemy sznycelki ,obtaczamy w mące i smażymy.
Maślaki myjemy , ściągamy skórkę z kapeluszy. Kroimy w paseczki. Maślaki podsmażamy na klarowanym maśle .
Do grzybków dodajemy wcześniej usmażone sznycelki chwilę razem smażymy podajemy.
Dodajemy jajko, doprawiamy , pieprzem i solą do smaku. formujemy sznycelki ,obtaczamy w mące i smażymy.
Maślaki myjemy , ściągamy skórkę z kapeluszy. Kroimy w paseczki. Maślaki podsmażamy na klarowanym maśle .
Do grzybków dodajemy wcześniej usmażone sznycelki chwilę razem smażymy podajemy.