Sposób przygotowania:
Kryzysowe sznycelki
Pierś z kurczaka umyć , osuszyć i pokroić na 6 małych części . Rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą by nie porozrywać mięsa. Lekko posolić i popieprzyć . Wbić 2 jajka do głębokiego talerza i dobrze rozbełtać . Na duży płaski talerz wsypać bułkę tartą . Panierować sznycle w jajku- bułce tartej - jajku - jajku i bułce tartej . Na patelni rozgrzać porcję klarowanego masła + łyżkę oleju . Smażyć na rumiano sznycle z obu stron . Odłożyć i trzymać w cieple. Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki i usmażyć na rumiano. Lekko posolić . Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Na maśle usmażyć 4 jajka sadzone. Podawać sznycle dodając do każdej porcji jajko sadzone i podsmażone pieczarki. * Z reguły mam dla takich celów zamrożone usmażone pieczarki - tym razem miałam kilka pieczarek świeżych. ** Podaję z ryżem ugotowanym na bulionie ( żeby było mniej roboty bo ziemniaków musiała bym obierać kociołek) i mizerią . *** ,,Głodomorki,, dostają po 2 większe sznycle + jajko sadzone + pieczarki , my z Mamą po malutkim sznyclu i jajku sadzonym i kilku plasterkami pieczarek.
agabi22
Babciagramolka
Pomidorowa też nie ma rywali . Gdybym nie miała wpływu na to co gotuję to by była na okrągło pomidorowa , sznycle albo potrawka z kurczaka i galaretki drobiowe na kolację :)