Maniutka

Maniutka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Sznycelki z kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wyśmienite do ziemniaczków lub kaszy

Sznycelki z kapustą

Składniki:

Sznycelki z kapustą

 

  • 1 kg poszatkowanej kapusty
  • 3 szklanki grysiku
  • 3 jajka
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 cebulę
  • sól, wegeta
  • mąkę do panierki

 

  • Sos:
  • 7 szk wody
  • 2 rosołki
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1/2 szk śmietany
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycelki z kapustą
kapustę poszatkować, posolić i odstawić na jedną godzinę, potem odcisnąć. Cebulę pokroić i przyrumienić. Wszystko razem wymieszać jak na sznycelki, przyprawić wegetą i pieprzem. Formować sznycelki, obtaczać w mące, zrumienić i wrzucić do sosu. Dusić w nim 1-1.5 godziny