MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Sznycelki ze szpinakiem w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowy i dietetyczny posiłek

Sznycelki ze szpinakiem w płatkach

Składniki:

Sznycelki ze szpinakiem w płatkach

 

  • 200g mięsa mielonego z indyka
  • 6 kulek szpinaku mrożonego (lub świeży)
  • cebula dymka - część zielona i biała
  • sól, pieprz, wegeta 1/2 łyżeczki
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Sznycelki ze szpinakiem w płatkach
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, dodajemy czosnek, cebulę - część białą, sól i pieprz, chwilę smażymy. Mięso mieszamy z wegetą, zieloną dymką i gotowym szpinakiem. W rękach formujemy kulki, które obtaczamy w płatkach owsianych. Sznycelki układamy na patelni, spłaszczamy delikatnie. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Gotowe :)