beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Sznycle cielęce po bułgarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Sznycle cielęce po bułgarsku

Składniki:

Sznycle cielęce po bułgarsku

 

  • 4  przygotowane sznycle cielęce,
  • szklanka koncentratu pomidorowego,
  • 10 dag tłuszczu,
  • mąka,
  • pieprz, sól,
  • papryka czerwona ostra w  proszku i  papryka słodka

Sposób przygotowania:

Sznycle cielęce po bułgarsku
Mięso umyć, delikatnie osuszyć papierowymi ręcznikami, posolić, obtoczyć w  mące i  dobrze podsmażyć obustronnie na patelni. Sznycle wyjąć, na tym samym tłuszczu podsmażyć 3  łyżki mąki i  rozprowadzić koncentratem pomidorowym. Oprószyć pieprzem i  papryką słodką.
Po zagotowaniu, do sosu włożyć sznycle i  dusić pod przykryciem do uzyskania miękkości. Podawać na gorąco z  gotowanymi ziemniaczkami i  chłodną surówką.