Sposób przygotowania:
Sznycle faszerowane szpinakiem
Mięso z królika i indyka zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć i odcisnąć, dodać do zmielonego mięsa, przyprawić pieprzem, solą. Dodać jajko, cebulę pokrojoną w kostkę, można dodać ziół według własnego uznania.
Wymieszać dokładnie wszystko. Szpinak świeży umyć i pokroić na małe kawałki, dodać na patelnię z usmażoną cebulką i dusić chwilę, dodać czosnek przepuszczony przez praskę.
Podlewać trochę bulionem lub rosołem, dusić do miękkości i ostudzić. Formować sznycle a do środka nakładać farszu ze szpinakiem. Panierować w otrębach pszennych i przełożyć na blaszkę, włożyć do piekarnika.
Piec w 180 stopniach około 20 minut, podawać z ziemniakami i surówką lub dowolną kaszą.
Wymieszać dokładnie wszystko. Szpinak świeży umyć i pokroić na małe kawałki, dodać na patelnię z usmażoną cebulką i dusić chwilę, dodać czosnek przepuszczony przez praskę.
Podlewać trochę bulionem lub rosołem, dusić do miękkości i ostudzić. Formować sznycle a do środka nakładać farszu ze szpinakiem. Panierować w otrębach pszennych i przełożyć na blaszkę, włożyć do piekarnika.
Piec w 180 stopniach około 20 minut, podawać z ziemniakami i surówką lub dowolną kaszą.