Sposób przygotowania:
Sznycle indycze w marchewce i cukinii
Sznycle rozbić tłuczkiem. Marchew obrać. Warzywa opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondelku zagotować około szklanki wody, lekko ją posolić, wrzucić sznycle i obgotować je z obu stron aż zmienią kolor. Dodać starte warzywa i tymianek.
Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby podlewać wodą.
Sznycle z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub ryżu, może być podawane nawet osobom przebywającym na ścisłej diecie refluksowej.
Jeśli komuś zależy na sosie, może podlać całość większą ilością wody i zagęścić mąką.
Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby podlewać wodą.
Sznycle z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub ryżu, może być podawane nawet osobom przebywającym na ścisłej diecie refluksowej.
Jeśli komuś zależy na sosie, może podlać całość większą ilością wody i zagęścić mąką.