SUPERPRZEPIS

Indycze zawijasy

  • 6
  • dża
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Indycze zawijasy Więcej zdjęć (5)

Szybki i łatwy w wykonaniu, a całkiem atrakcyjny obiad.

Składniki:

Indycze zawijasy

 

  • 50 dag sznycli z indyczej piersi (6 sztuk)
  • ½ czerwonej papryki
  • duża garść rukoli
  • 6 plastrów sera żółtego (królewski)
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • czubryca czerwona
  • sól, pieprz
  • olej
  • łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Indycze zawijasy
Lekko rozbite sznycle posypałam czubrycą i posmarowałam musztardą. Następnie na każdym położyłam plaster sera, rukolę i 3-4 paseczki papryki. Całość zwinęłam w ruloniki i spięłam szpilkami. Posypałam delikatnie solą i pieprzem. W rondlu rozgrzałam 2 łyżki oleju, włożyłam roladki i obsmażyłam z każdej strony. Podlałam całość wodą (mniej-więcej do połowy wysokości mięsa), dodałam łyżeczkę masła, przykryłam i dusiłam do miękkości (ok. 10 minut).
Indycze zawijasy
Mięso indycze, papryka, ser, rukola i przyprawy - składniki pięknie pozują do zdjęcia
Indycze zawijasy
Na plastrach mięsa należy rozłożyć składniki.
Indycze zawijasy
Zawijać z wyczuciem, aby w środku pozostało jak najwięcej rukoli.
Indycze zawijasy
Kolejne etapy: smażenie i duszenie roladek.

Tagi:

sery ser