Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycle maślano-ziołowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Można zrobić od początku panierując i smażąc sznycle lub tak jak ja z już usmażonych .

Sznycle maślano-ziołowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sznycle maślano-ziołowe

 

  • 2 gotowe sznycle z piersi kurczaka (przyprawione , panierowane w jajku , mące , bułce tartej , - usmażone )
  • 4 łyżki masła ziołowego ( płaskie )
  • 1/4 szklanki wody
  • maggi w płynie do smaku
  • sól ziołowa
  • kilka gałązek melisy
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek bazylii
  • listek maggi ogrodowego ( może być mrożone )

 

Sposób przygotowania:

Sznycle maślano-ziołowe
Na patelnię wlać wodę ,dołożyć masło i po gałązce ziół . Zagotować. Dodać do sosu sznycle .Przykryć pokrywką i dusić na małym gazie ok. 10 minut przewracając na drugą stronę w trakcie duszenia .Doprawić do smaku solą ziołowąi maggi w płynie .
Podajemy z ziemniakami polanymi sosem z duszenia . Na każdy sznycel trzeba dodatkowo położyć kawałek schłodzonego masła ziołowego - wyjętego wcześniej z zamrażalnika by zmiękło .
Przepis na masło ziołowe wstawiłam osobno.
Sznycle maślano-ziołowe
Zawsze smażę większą ilość sznycli , potem je zamrażam i wyjmuję jak mam ochotę
Sznycle maślano-ziołowe
Teraz juz wystarczy tylko obłożyc masłem ziołowym , podlać wodą , wrzucić zuioła i chwilę dusić