beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Sznycle wieprzowe po bułgarsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Sznycle wieprzowe po bułgarsku

Składniki:

Sznycle wieprzowe po bułgarsku

 

  • pół kilo szynki wieprzowej bez kości,
  • 2  łyżki mąki,
  • smalec do smażenia,
  • sól, pieprz,
  • ostra papryka w  proszku

Sposób przygotowania:

Sznycle wieprzowe po bułgarsku
Mięso oczyścić i  pokrajać w  poprzek włókien na plastry, następnie rozbić tłuczkiem i  uformować sznycle w  kształcie owalu. Przesiać mąkę i  wymieszać ze sproszkowaną papryką w  ilości 2  łyżeczek. Tak gotową mieszanką obtoczyć sznycle i  dwustronnie zrumienić na patelni z  rozgrzanym smalcem. Do smaku dosolić i  dopieprzyć. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu. Podawać z  frytkami lub ziemniaczkami i  surówką.

Tagi:

beza szynka bezy