Sposób przygotowania:
Sznycle z musztardą
Ziarenka słonecznika łuskanego dokładnie zmielić w maszynce, a następnie dodać do nich musztardę i dobrze wymieszać. Sos doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą oraz ostrą paprykę. Mięso mielone wymieszać z mąką oraz wbić do tego jajka oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Całość bardzo dobrze wymieszać, a w następnej kolejności formować sznycle. Uformowane sznycle obtoczyć w bułce tartej. Zrobione sznycle przysmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Usmażone sznycle poukładać na formie posmarowanej tłuszczem lub obłożonej papierem do pieczenia i każdy ze sznycli wysmarować zrobionym sosem z musztardy i słonecznika. Sznycle piec przez około 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.