Sposób przygotowania:
Sznycle zapiekane w sosie śmietanowym
► Sos śmietanowy:
śmietanę wymieszać z sosem pieprzowym i sosem śmietanowym. Następnie do sosów domieszać ziarna zielonego pieprzu marynowanego i wszystko razem dobrze wymieszać i podgrzać.
► Sznycle i mięso mielone doprawić solą, papryką i pieprzem. Cebulę rozłożyć na dnie wysokiego naczynia żaroodpornego. Na cebulę położyć sznycle, na wierzchu sznycli rozprowadzić mielone mięso, plastry pora, pomidory i pieczarki.
► Następnie naczynie żaroodporne wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 60 minut w 200C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Po upływie czasu zapiekania, całość polać przygotowanym sosem i jeszcze przez około 30 minut zapiekać.
śmietanę wymieszać z sosem pieprzowym i sosem śmietanowym. Następnie do sosów domieszać ziarna zielonego pieprzu marynowanego i wszystko razem dobrze wymieszać i podgrzać.
► Sznycle i mięso mielone doprawić solą, papryką i pieprzem. Cebulę rozłożyć na dnie wysokiego naczynia żaroodpornego. Na cebulę położyć sznycle, na wierzchu sznycli rozprowadzić mielone mięso, plastry pora, pomidory i pieczarki.
► Następnie naczynie żaroodporne wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 60 minut w 200C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Po upływie czasu zapiekania, całość polać przygotowanym sosem i jeszcze przez około 30 minut zapiekać.