Sposób przygotowania:
Szpajza cytrynowa -śląski deser
Jajka sparzyć. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać cukier, żółtka i ubijać tak długo aż masa będzie sztywna (tak jak na biszkopt). Dodać do smaku sok z cytryny, wymieszać. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać do rozpuszczenia i letnią wlewać do masy jajecznej cały czas miksując na wolniejszych obrotach. Masę wylać na miski porcjami i przesypywać rodzynkami i migdałami. Odłożyć do stężenia. Przed podaniem udekorować.
zbysiowa
2milutka
alaaa
Częstuj się, ja też wspominam i jak patrzę na zdjęcie to bym znowu porcję zjadła.
alaaa
a wiesz jaki łatwy do zrobienia? wypróbuj :)
jaNina
reanja
monikaT83