Sposób przygotowania:
Szpajza cytrynowo-czekoladowa
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jajka parzymy, oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy białka z cukrem, dodając stopniowo żółtka ciągle miksując, dodajemy płynną żelatynę. Dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy sok z cytryny i skorke z cytryny, a do drugiej rozpuszczone kakao i ewentualnie wódkę. Dzielimy na porcje układając warstwami obie masy na przemian do pucharków koktajlowych, każdą warstwę wygładzajac łyżeczką. Na końcu dekorujemy wisienką lub truskawka. Można tez dac kleks śmietany. Jezeli deser będą jadły z nami dzieci pomijamy alkohol
Netka
Netka
Lady Marmolada
msewka
misia14
też go robię choć trochę inaczej
Smakowita
margolata
luna
zewa
evita0007