Sposób przygotowania:
Łosoś z szparagami z sosem jajecznym
Ugotuj jajka , ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj majonez, jogurt , sól , pieprz i ocet, wymieszaj wszystko razem i odstaw.
Filet z łososia natrzyj solą i przyprósz pieprzem, odstaw na minimum 30 minut. Szparagi obierz, białe po całej długości a zielone tylko końce, poodcinaj od końca po 1 cm. Zagotuj wodę z solą, masłem, cytryną i cukrem.
Wrzuć do wrzącej wody białe szparagi na 8 minut, po czym dorzuć zielone i gotuj kolejne 5 minut. Po tym czasie wyłącz gaz.
Podczas gdy szparagi się gotują rozgrzej patelnię z masłem klarowanym i połóż na niej filety z łososia skórą do dołu. Smaż 5 minut, obróć na drugą stronę i smaż kolejne 4-5 minut, zmniejsz gaz do minimum, przełóż ponownie skórką do dołu, przykryj filety folią aluminiową i pozostaw na około 5 minut, aby doszły.
Szparagi odcedź z wody, ułóż na talerzu, posyp parmezanem szpice, obok ułóż filet z łososia i sos jajeczny posypany szczypiorkiem. Smacznego.
Filet z łososia natrzyj solą i przyprósz pieprzem, odstaw na minimum 30 minut. Szparagi obierz, białe po całej długości a zielone tylko końce, poodcinaj od końca po 1 cm. Zagotuj wodę z solą, masłem, cytryną i cukrem.
Wrzuć do wrzącej wody białe szparagi na 8 minut, po czym dorzuć zielone i gotuj kolejne 5 minut. Po tym czasie wyłącz gaz.
Podczas gdy szparagi się gotują rozgrzej patelnię z masłem klarowanym i połóż na niej filety z łososia skórą do dołu. Smaż 5 minut, obróć na drugą stronę i smaż kolejne 4-5 minut, zmniejsz gaz do minimum, przełóż ponownie skórką do dołu, przykryj filety folią aluminiową i pozostaw na około 5 minut, aby doszły.
Szparagi odcedź z wody, ułóż na talerzu, posyp parmezanem szpice, obok ułóż filet z łososia i sos jajeczny posypany szczypiorkiem. Smacznego.
Magdalena88
SylaUla
Pasje Jolki
Jestem pewna,że smakowało:))