laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Szparagi w migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajna przystawka gorąco polecam

Szparagi w migdałach

Składniki:

Szparagi w migdałach

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w migdałach
Szparagi starannie umyć. Mąkę i ocet winny wymieszać z litrem zimnej wody. Szparagi obrać i zanurzyć w wodzie z octem.W garnku zagotować 2 l wody z mlekiem i szczyptą soli. Szparagi pokroić na kawałki i włożyć do wody z mlekiem.Gotować 15 minut Masło roztopić i zrumienić płatki migdałowe. . Szparagi odcedzić opłukać gorącą wodą i osuszyć. Szparagi podawać polane gorącym masłem.