Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Szparagi w sosie orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju orzechy i dość często wykorzystuję je w swojej kuchni!

Szparagi w sosie orzechowym

Składniki:

Szparagi w sosie orzechowym

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w sosie orzechowym
Szparagi obrać i gotować 15min.w posolonej wodzie z cukrem ,sokiem cytrynowym i 1 łyżeczką masła,odcedzić.w rondlu utrzeć masło z żółtkami,wstawić rondel do garnka z wrzącą wodą i trzepaczką ubijać na parze,dodając biały pieprz,sól,a pod koniec orzechy laskowe.Żaroodporne naczynie natłuścić,włożyć pokrojone szparagi,zalać je sosem i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

Tagi:

szparagi