iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Szparagi w szynce.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kruche szparagi sa wysmienitym dodatkiem do potraw lub jako przystawka.

Szparagi w szynce.

Składniki:

Szparagi w szynce.

 

  • Dla 4 osob.
  • 20 szt.szparag
  • 20 szt.plastry szynki
  • 4 marchewki
  • 1 jajko
  • bulka tarta.
  • sos bechamel

Sposób przygotowania:

Szparagi w szynce.
Szparagi umyc i pokrojic na 3 czesci.Dolna czesc jest bardzo twarda nie potrzebna.Gdy woda juz sie gotuje wkladamy szparagi i gotujemy ok.15 min.Marchewke obrac i wkladamy do gotujacej sie wody ,gotowca ok.15.Wystudzic warzywa.Dwie czesci szparag obwijamy w szynke i panierujemy nastepnie rumienimy na patelni.Marchewke kroimy w drobne paski.Podajemy :Zrumienione szparagi,polewamy sos bechamel i na to ukladamy marchewke.Mozna na cieplo i na zimno.SMACZNEGO.