Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na szparagi

Zielone szparagi z salsą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szparagi umyć, odkroić twarde końce, dolne części pędów obrać. W garnku zagotować wodę i posolić...

Zielone szparagi z salsą

Składniki:

Zielone szparagi z salsą

 

  • Na 4 porcje:

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi z salsą

1. Szparagi umyć, odkroić twarde końce, dolne części pędów obrać. W garnku zagotować wodę i posolić. Włożyć szparagi, dodać szczyptę cukru i gotować bez przykrycia przez 6 - 8 minut, aż będą miękkie.


2. Rzodkiewki umyć i oderwać liście. Rzodkiewki pokroić w drobną kostkę, liście posiekać. DO rzodkiewek dodać liście, sok z limonki oraz olej i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Salsę wyłożyć na szparagi i zaraz podawać.


Przepis pochodzi z książki Szparagi Marlisy Szwillus

Wydawnictwo: Hachette Livre